2012. november 7., szerda

A Nagy Generáció - közösségi portál az 50+ éveseknek

Magyarországon közel négymillióan vannak ötven felett, sokan a Ratkó korszak gyerekei. Minden életkorban megváltoztatták a világot maguk körül. Most is ezt teszik: megváltoztatják az öregedésről alkotott képet. Aktivitásukkal, szemléletükkel, tudásukkal helyet kérnek még a világ irányításában. Átélték a múltat, megváltoztatták a jelent, és hatással vannak/lehetnek a jövőre. Gyerekkori örökségként kapták a közösséghez tartozás, a másokért cselekvés szándékát. A portált azért hozták létre, hogy meghonosítsanak egy olyan kultúrát, amely Európa más országaiban régóta elfogadott: az ötvenes-hatvanas korosztály elismerését, értékének megbecsülését.

A cikk további részéért kattintsatok a "További bejegyzések" linkre!


Nyelve: magyar

Hogy néz ki a Nagy Generáció portál?

A Nagy Generáció portál tartalma 8 fő téma köré csoportosul: beszélgetőtárs, lelkitárs, kortárs, munkatárs, padtárs (később indul), útitárs, kultúrtárs, sorstárs - ezek a TÁRSoldalak. Célunk az, hogy az 50+ generáció tagjai ezekben a TÁRStémákban tudjanak tapasztalatot cserélni, élményeket, tudást megosztani, kérdezni, választ várni és találni, TÁRSakat szerezni

A főoldal tetején, a TÁRStémák mellett a jobb felső sarokban lehet hírlevélre feliratkozni, tagságra regisztrálni, illetve a tagoknak belépni.  (A lapot ugyan bárki olvashatja, de a honlapra írásokat, véleményt, képeket csak a regisztrált tagok tehetnek fel.)
 

Hogyan kereshetünk a lapon?

Keresni külön-külön a cikkekben, TÁRStémákban, hozzászólásokban és tagok oldalain lehet, az oldal jobb oldalának felső részén: a fejléc jobb oldali szürke részében a „Keresés az oldalon” helyébe írd be a keresett kifejezést. Nézd végig az összes lehetőséget (cikkekben, hozzászólásokban stb.), ha valamit nem találsz.

A legfrissebb történések látszanak az egyes fülek alatt:

• SZÓLJ HOZZÁ TE IS - a legutóbbi hozzászólások
• CSATLAKOZZ! - az utolsó néhány téma, amihez éppen csatlakozott valaki
• FRISS - a legújabb hírek, cikkek
• TAGOK - a frissen regisztrált tagok.

TE ÉPPEN MOST ITT VAGY – mutatja a lépéseket, ahol követhető, hogy a weblap melyik részén jársz. Bármely sorra kattintva visszaléphetsz egy korábbi oldalra.

A TÁRStémák oldalain a cikkek, hanganyagok, videók és hozzászólások mellett megjelennek az adott téma iránt érdeklődő tagok is. 

Hogyan regisztrálhatunk?

Ha hozzá akarsz szólni bármilyen témához, ha szöveget, képet, videót szeretnél feltenni, ha társakat akarsz keresni és velük kapcsolatba lépni, ha szeretnéd, hogy mások rád találjanak, regisztrálj! A regisztráció és a portál használata ingyenes.
  1. A jobb felső sarokban kattints a Regisztráció szóra.
  2. Válassz magadnak bármilyen felhasználónevet, és töltsd ki az űrlapot, a csillaggal jelölt rubrikákat mindenképpen.
  3. Olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz, fogadd el wgy kattintással. A kitöltött űrlapot ezután a Regisztráció gombbal küldheted el.
  4. A regisztráció után e-mailt küldünk a megadott címedre, az ebben lévő link elkattintásával tudod hitelesíteni regisztrációdat. Amennyiben a hitelesítő levél nem érkezne meg, kérjük írj nekünk az ng@nagygeneracio.hu címre.
  5. Ha már regisztráltál, a lap látogatói a felhasználónevedet – és nem a valódi nevedet – látják az oldaladon és hozzászólásaidban. 
 Kiknek ajánlott az oldal?

Főképp az 50 év feletti generációnak, akik egyedül élik mindennapjaikat. Keveset tudnak szólni, és hozzájuk is alig szólnak. Egy ilyen portál nagy segítség lehet az ország távoli pontjain, vagy akár egymás szomszédságában élőknek, hogy kicsit felviduljanak; érezzék, hogy tartoznak még valahová, megoszthassák gondjaikat, gondolataikat másokkal.

A szociális munkás, gerontológia és ápoló szakos hallgatok figyelmébe ajánlom e portált! Érdekességképp, tanulmányaik, gyakorlataik kiegészítéseképp.

2012-11-07-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

/* */