2012. január 18., szerda

Videoklinika.hu - Második rész

És most a folytatás...

Koraszülés: „A 37. hét előtt megindult szülés koraszülésnek számít. A koraszülés pontos oka nem ismert, de a következményei igen: az akár 28-36. hétre született csecsemők rendkívül alacsony testsúlyuk mellett sokkal veszélyeztetettebbek is, hiszen a koraszülötteknél gyakrabban alakulnak ki légzés- és anyagcserezavarok és más rendellenességek is. Sajnos a koraszülöttek közül kerül ki a maradandóan károsodottak egy jelentős hányada is. Azonban, ha a koraszülés nem is, annak legveszélyesebb következményei jórészt megelőzhetőek, ahogy a legvédtelenebb csecsemőkre leselkedő kockázatok egy jelentős része is.”

Lelkisegély: „Egy ember életében a harmónia legalább olyan fontos, mint a testi egészség. Élete során azonban bárkivel előfordulhat, hogy súlyos krízist él át és egyedül nem képes megoldani a problémáit. Ilyenkor megjelenhet a düh, a szorongás, a depresszió vagy a teljes kilátástalanság. A megoldatlan problémák hosszútávon akár fizikai tünetekhez is vezethetnek.
Bár a végső döntéseket minden ember magának hozza meg, egy szakember, legyen az pszichológus, pszichiáter vagy pszichoterapeuta, iránymutatása nagyon sokat segíthet a problémák megoldásában.”

Merevedési zavar: „A merevedési zavarról a legtöbb férfi fél beszélni. Nem szívesen tárják fel önmaguk előtt sem a panaszokat, más – főleg egy orvos - előtt pedig még kevésbé hajlandóak erre. A merevedési zavarra ezért csaphatott le sikerrel elképesztő számú csaló, hiszen a titkos panaszra a férfiak egy része hajlamos inkább valami rejtett, titkos forrásból megoldást keresni. Így azonban a gyógyulást hiába reméli bárki is, sőt, komoly további panaszok is megjelenhetnek a hamisítványok használata miatt. Pedig van ellenőrzött és biztos megoldás!
Tudjon meg többet a merevedési zavar hátteréről!”

Olvassátok el a cikk többi részét a "További bejegyzések" linkre kattintva!



Neurológia: „Agy és idegek. Sokáig az orvostudomány előtt is titokzatos területek voltak, titkaik szinte kifürkészhetetlennek tűntek. Sokáig nehezn volt azonosítható, miért fáj a fejünk, hogyan alakulnak ki a görcsös rohamok, miért jelentkezhetnek alvászavarok valakinél vagy mi áll az időskori elbutulás (demencia) hátterében.
Az agyi elektromos jelek, az idegsejtek kommunikációjának felfedezésével egyre mélyebbre hatolt a tudomány az ismeretlen eredetű tünetek megismerésében, és a legmodernebb képalkotó eszközök, mit az MRI vagy CT készülékek révén még pontosabb képet kaphatunk idegrendszerünkről.”

Onkológia: „Korunk egyik legveszedelmesebb jelensége a számos különböző formában jelentkező daganatos megbetegedések csoportja, amelyet a köznyelv összefoglalóan csak ráknak nevez. A daganatos betegségek szinte a szervezet bármely pontján megjelenhetnek és egyik legveszedelmesebb tulajdonságuk, hogy áttétet adhatnak, azaz, gyorsan átterjednek más szervekre is, így a kezelés is sokkal bizonytalanabb, mint sok más betegség esetében.
A rosszindulatú tumoros megbetegedések kezelésének kimenetele sok esetben kérdéses, hiszen nem ritkán a rák halálos, gyógyíthatatlan.”

Pikkelysömör: „A pikkelysömör (psoriasis) nem fertőző, krónikus, visszatérő betegség, melytől a világon megközelítőleg 80 millió ember szenved.
A betegség pontos oka nem ismert, azonban nem a bőr megfertőződése idézi elő, hanem egy gyulladásos betegség. A kutatási eredmények szerint a pikkelysömört a szervezet immunrendszerének zavara idézheti elő.
A pikkelysömör mindinkább “immun-mediált” betegségként kerül megjelölésre. Egy immun-mediált betegség bármely olyan állapot formájában megjelenhet, mely során az immunrendszer megtámadja a szervezet saját szövetét.”

Plasztikai sebészet: „Ki ne álmodna magának tökéletes alakot, formás-feszes kebleket, lapos hasat? Nos, mindez már nem álom. Az orvostudomány megállíthatatlan fejlődésével manapság egyre népszerűbbek az esztétikai beavatkozások.
A szépészeti műtéteknek ma már számtalan típusa létezik, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Előtte azonban nem árt tájékozódni és a legtöbbet megtudni a beavatkozás módjáról.
Szakértőnk felvételein számos tanácsot, ismertetőt kaphat a szépészeti műtétekről, sőt videofelvételeinken megtekintheti azt is, hogyan zajlik egy-egy plasztikai műtét.”

Reumatológia-ortopédia: „Az ízületi betegségek, reumás fájdalmak, mozgásszervi problémák sokak életét megkeserítik. Bár elsősorban az idősebb korosztály érintett, sok esetben a fiatalok is megismerkednek a különböző panaszokkal. Az életkor előrehaladtával a kopásos elváltozások válnak egyre gyakoribbá, míg a fiataloknál a külső tényezők, többek között a stressz és a feszültség is panaszokat okozhat.
Kiváló szakértőink a mozgásszervi betegségek kezelésében jártasak. Sportsebész, traumatológus, ortopéd sebész, reumatológus és gyógytornász videofelvételeiből tájékozódhat problémája jellegéről.”

Sebészet: „Vannak esetek, amikor az orvosság, az életmódváltás már nem képes segíteni a panaszokon. Ilyenkor általában a kielégítő, a panaszokat enyhítő megoldást a műtéti beavatkozás jelenti. Sebészeti megoldásokkal a legváltozatosabb kórképeket képes kezelni, megoldani az orvostudomány. A sebészkésre és a sebészekre az esztétikai beavatkozásoktól kezdve, a sérvműtéteken keresztül az életmentő szervátültetésekig elképesztő számú és jellegű esetben – a rövid rutinműtétektől a maratoni, több órán át tartó operációkig – számítanak a betegek.”

Szemészet: „Vörös, égő, rövidlátó, kancsal, hályogos vagy tompalátó, és még sorolhatnánk, milyen sokfélének látják a szemet a szemész orvosok. A látószervünk betegségei és elváltozásai, csakúgy, mint minden más testrészünk és szervünk esetében a kor előrehaladtával egyre nagyobb valószínűséggel jelentkeznek, hiszen, pl. 40 éves kor felett aligha ússza meg bárki is az ún. öregszeműség kialakulását.
A megoldások a szemüvegviseléstől a kontaktlencséken át a lézeres látásjavító műtétekig terjedhet, de a legújabb irányzat, a retinacsipek kora is közeleg, amellyel akár ma még gyógyíthatatlan kórképek is kezelhetővé válhatnak.”

Szexológia: „szexualitás az élet alapvető alkotóeleme. Őszintén és tabuk nélkül azonban csak nagyon kevesen mernek beszélni róla, pedig a szexuális problémák nemcsak az életminőséget rontják, hanem súlyos testi, vagy lelki betegségek előjelei is lehetnek.
Szakértőnk felvételein számos tanácsot, ismertetőt kaphat az erotikával, szexuális problémákkal kapcsolatban. Anonim módon olyan kérdésekre is megtalálhatja a választ, amit eddig soha, senkitől nem mert megkérdezni.”

Szülészet-nőgyógyászat: „A nőgyógyászati szűrővizsgálat az első szexuális együttléttől rendszeresen, évente egyszer ajánlott. Ez egy lépés az egészség felé, hiszen az időben felfedezett betegségek legtöbb esetben könnyen kezelhetők.
A nőgyógyász előtt nem kell szemérmeskedni, hiszen az ő feladata éppúgy a női nemi szervek betegségeinek megelőzése, korai felismerése, a megfelelő fogamzásgátlásra való felkészítés, a terhesség megszakítása, mint a tudatos családtervezés segítése, valamint a terhesség és a szülés figyelemmel kísérése.”

Tüdőgyógyászat: „A levegővétel pofonegyszerű, csak beszívjuk és kifújjuk, ennyi az egész. Mindez garantáltnak tűnik azok számára, akiknek semmilyen légzőszervi panasza nincsen és nem is találkoztak még ilyesmivel. Napjainkban azonban több olyan környezeti tényező is észrevétlenül károsítja a tüdőnket, amelyek asztmához vagy akár a gyógyíthatatlan COPD kialakulásához is vezethetnek. Elég csupán a szennyezett levegőre vagy a dohányzás káros hatásaira gondolni, de éppenséggel légúti allergiák is provokálhatnak asztmatikus tüneteket.”

Urológia: „Az urológia a férfiaknál elsősorban a nemi szervek, többek között a herék, a mellékherék, a prosztata, az ondóvezeték és ondóhólyag területén kialakult betegségek vizsgálatával, valamint a merevedési zavarok kezelésével foglalkozó terület.
Tágabb értelemben az urológia a szervezet méregtelenítésében szerepet játszó szervek betegségeivel foglalkozik, így a vesék, a vesevezeték, a húgyhólyag és a húgycső megbetegedéseivel.”

Urológiai panaszok: „Az urológia a szervezet méregtelenítésében szerepet játszó szervek betegségeivel foglalkozik férfiaknál és nőknél egyaránt. Ebbe beletartoznak a vesék, a vesevezeték, a húgyhólyag és a húgycső megbetegedései is. Emellett a férfiaknál a nemi szervek, többek között a herék, a mellékherék, a prosztata, az ondóvezeték és ondóhólyag területén kialakult betegségek vizsgálata is az urológus feladata.
Mint a legtöbb betegségnél itt is nagy szerepet kap a megelőzés, éppen ezért a rendszeres szűrővizsgálat bizonyos életkor felett elengedhetetlen.”

Visszér: „A visszeres panaszok Magyarországon a népesség közel 20%-ának okoznak panaszt - a jellemzően inkább nőket érintő vénás betegség sajnos megfelelő kezelés nélkül olyan mértékben ronthatja a beteg állapotát, ami miatt munkaképtelenné válhat. Ezek a vénás betegségek gyakran kezeletlenek maradnak, mivel a betegek hajlamosak esztétikai problémának gondolni a tüneteket, de a kor előrehaladtával azok sajnos gyakran átlépik a kozmetikai panaszok határát. A visszérbetegségbe azonban nem szabad beletörődni, a kezelésekkel az életminőség jelentősen javítható és a betegség súlyos szövődményeit meg lehet előzni.”

Van extra szolgáltatás az oldalon?

Van. Méghozzá nem is akármilyen. Az un. ÉLŐ RENDELÉS idején, speciális, interaktív műsorról beszélünk. Ebben az időben a hallgató/néző személyesen teheti fel kérdését az épp rendelő szakembernek. Jelenleg Csernus Imre doktorral beszélgethetünk, konzultálhatunk pszichológiai problémáinkról.

Összefoglalva

Az oldalt melegen ajánlom minden magyar embernek. Nemcsak a szakma területén dolgozó, tanuló emberek profitálhatnak a videók anyagából, hanem a teljesen laikus, egészsége megőrzését szem előtt tartó emberek illetve az egészségügy fejlődését figyelőket is. Az egyes videókat kommentálhatjuk is. Ehhez azonban Facebook profil kell.
Van egy idegesítő szokása is az oldalnak. Időnként a reklámok miatt nagyon belassul a számítógép. Célszerű csak egy-egy oldalt megnyitni egyszerre, hogy elkerülhető legyen ez a hirtelen belassulás.

Összegzés: 17/20

Ingyenesség: 5/5
Frissítés gyakorisága: 5/5
Egyéb szolgáltatások: 2/5 (az élő interjún kívül nincs sok)
Használhatóság: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

/* */