2012. február 24., péntek

dr. Infó - 1 portál 4 magazin - Egészség és életmód 1993-2012


Elérése: http://drinfo.hu

Nyelve: magyar

Mai elemzésem célpontja egy olyan szakportál, amelyről nem egy, nem kettő… Hanem egyenesen 4 szakoldal érhető el ingyen és térítésmentesen!
A Dr.Info egészség- és életmódmagazin 1993 óta on-line és off-line módokon áll az érdeklődők rendelkezésére, mely az évek során bővült a Cukorbeteg Élet magazinnal, és egy általános egészségügyi portállal, valamint szakirányosan a diabetesonline.hu , szexdoktor.hu , tüdőbeteg.hu portálokkal. 2008-ban ezeket az off-line és on-line médiumokat Dr.Info csoport néven egyesítették.

A csoport vezető tagja, a Dr.Info interaktív hírportál, amely az on-line médiumok lehetőségével élve igen széleskörű szolgáltatásokkal várja olvasóit.

A cikk folytatódik még. Kattints a "További bejegyzések"-re a folytatásért!

 

Kiemelt rovatok:

 


  • Betegségek: 24 kategóriában, több mint 100 alkategóriában legalább 1000 cikk áll rendelkezésre, hogy az ember tapogatózzon, keresgéljen és információkat tudjon meg a legkülönfélébb betegségekről.
o       Allergia
o       Anyagcsere, hormon
o       Bőr- és kötőszövet
o       Daganatos betegségek
o       Egzotikus betegségek
o       Elme- és idegrendszer stb.


  • Alternatív: ebben a rovatban a homepátiával, a nem hagyományos gyógyászattal kapcsolatos hitek és tévhitek kerülnek megcáfolásra (vagy bebizonyításra). Található itt jóga gyakorlatok elemzése, aromaterápiás kezelés illetve étkezési tippek a gyógyuláshoz, egészséghez. Összesen 7 kategóriában megközelítőleg ezer cikkel várja a szekció az érdeklődőket.

  • A 4room (fórum) oldalon lehetőség nyílik ismerkedésre, hozzászólásra a különböző témákhoz, saját albumok létrehozására. Szórakozásképpen több ezer háttérkép, valamint több száz on-line játék áll rendelkezésre a kellemes időtöltéshez.

  • Fókuszban: kiemelt témák gyűjtőhelye. Népbetegségek leírása, kezelése, bemutatása közérthető formában. 8 kategória, minimum 40 alkategóriával. Ajánlott mindenkinek, akit érdekel az egészséges életmód, a gyógyulás. Ajánlott azoknak, akik antibiotikum kúrán vannak. Ajánlott azoknak, akik műtétek után lábadoznak. Ajánlott a stresszes életet élőknek. Ajánlott mindenkinek.

  • Az InfoTár mintegy 6000 címet tartalmaz különböző témakörökben. A látogató könnyen megtalálhatja a hozzá legközelebb eső szakorvost, patikát, a különböző szűrővizsgálatok helyszíneit.
    A lap tetején található InfoBOX fülecskére kattintva gyors elérést biztosítanak a mindennapokban sűrűn használt, hasznos weboldalak megtekintéséhez. (Pl. időjárás, mozi-, tv-műsor, szótárak, térképek, apróhirdetések, közösségi- és hírportálok, stb.)

  • Az Orvosoknak című rovatban a MEDpont Alapítvánnyal együttműködve a jövőben elkülönített helyet biztosítanak a szerkesztők a szakma dolgozóinak, szaklapok és egyéb szakmai hírek eléréséhez, megvitatásához zárt fórumlehetőséggel.

  • Az Oldaltérkép megkönnyíti mind kronológiában, mind kategóriánként a teljes Dr.Info tartalom gyors áttekintését.

 

A drinfo Csoport további tagjai:

  • diabetesonline.hu , amely az ország legátfogóbb (1800 cikk), specifikusan cukorbetegséggel foglalkozó portálja. A portál kiemelt témái a Diabétesz hírek, Kutatások, Kezelés, Diéta, Megelőzés, Szövődmények, Klubélet, valamint a 10 éve működő, 2008-ban megújult Cukorbeteg Élet magazin, amelynek tartalma visszamenőleg is olvasható teljes terjedelmében.
  • tüdőbeteg.hu , amely korunk népbetegségeivel, (mint pl. a COPD, TBC, tüdőgyulladás, allergia, asztma, valamint a dohányzás, mint szenvedélybetegség) foglalkozik, mintegy 800 cikkből álló tartalommal.
  • szexdoktor.hu portál a szexuális zavarok, azok orvoslása, megelőzése valamint kapcsolódó témakörök mint pl. fogamzásgátlás, szexuális úton terjedő betegségek, mintegy 400 cikkel áll a látogatók rendelkezésére.

Csak regisztrált tagok részére a Dr.Info egészségmagazin az alábbi szolgáltatásokat kínálja: kedvenc recept beküldése, hozzászólás fórumtémákhoz, cikkekhez, blogírás, albumok létrehozása, „kedvenc cikkeim” mappába rendezése, témára bontott heti hírlevelek.

Keresés az oldalon

Egyszerű és összetett - itt részletes - keresési lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Beállíthatjuk, hogy konkrét szóra vagy kifejezésre keressen. Szűkíthető a keresés rovatokra, szekciókra. Relevancia szerint rendezhetők is a találatok. A kereséshez kattintsunk IDE vagy üssük be a keresni kívánt kifejezést a portál jobb felső sarkában található szürke alapszínű szövegmezőbe!

A csoport további 3 portálját tüzetesebb vizsgálatnak fogom még alávetni a következő cikkek hasábjain.

Összességében az oldal ajánlható mindenkinek kortól, nemtől, foglalkozástól független, hisz bárki találhat az oldalon számára fontos, releváns és használható információt.

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

/* */